Omatoimimatkaajan opas

Opas omatoimiselle matkaajalle – onnistuneen matkan aineksetOpas omatoimisille matkaajille, miten varmistaa onnistunut loma?

Edullisesti vai helposti – vai voivatko ne olla samassa paketissa? Mitkä lennot minun kannattaa ottaa? Mikä kohde olisi juuri minulle sopiva? Näihin ja moniin muihin omatoimimatkailijaa askarruttaviin kysymyksiin löydät vastaukset Triawel.comin Omatoimimatkaajan oppaasta.

Miksi varata lento ja hotelli yhdellä varauksella?

Kun varaat lennon ja hotellin samalla varauksella, tarjoamme useisiin kohteisiin Triawelin erikoispakettihinnan, joka voi olla jopa kymmeniä euroja edullisempi kuin erikseen ostettuna! Lisäksi miksi suotta varata erikseen kahdelta eri toimijalta, kun saat lennon ja hotellin helposti, nopeasti ja edullisesti yhdestä paikasta. Myös lentokenttäkuljetukset on helppo yhdistää matkavaraukseen kun matkan muut tiedot ovat jo selvillä.

Triawelin erikoispakettihinta voi olla jopa kymmeniä euroja edullisempi kuin erikseen ostettuna!

Vältä sudenkuopat matkan varaamisessa

Lentojen valinta

Lentojen valinnassa on huomioitava monta asiaa sekä käytännön, että mukavuuden kannalta. Ensinnäkin jos matkaasi sisältyy yksi tai useampia vaihtoja, varmista että vaihtoaika on riittävä koneen vaihtamiseen. Huomioi myös lentokentän koko missä vaihdat lentoa ja tutustu kenttään mahdollisuuksien mukaan jo etukäteen. Matkan todelliseen kustannukseen kannattaa laskea myös useamman vaihdon tapauksessa välttämättömät ruokailu- ja muut kustannukset. Eli vaikka suora lento olisi kalliimpi kuin välilaskullinen, saattaa se todellisuudessa tulla halvemmaksi kuin pitkät odotusajat lentokentällä.

Tarkista lentoa valitessasi, kuuluuko lentolipun hintaan mukaan matkatavarat. Jos matkatavarat eivät kuulu lennon hintaan mukaan, kannattaa ne ostaa suoraan lentoyhtiön verkkosivuilta. Lentoasemaltakin matkatavarat voi vielä ostaa, mutta se on kalliimpaa. Käsimatkatavarat kuuluvat aina lentojen hintaan.

Lento- ja matkustusaikaa valittaessa huomio edullisimmat matkustuspäivät: maanantai, tiistai ja keskiviikko. Toki poikkeuksiakin on mutta nyrkkisääntönä edellämainittu toimii. Päinvastoin viikonloppuisin lennot ovat kalliimpia.

Myös varauspäivissä hinnoissa voi olla eroa. Suuremmassa kuvassa huomioi sesongit. Jos haluat matkustaa mahdollisimman halvalla, matkusta sesonkien ulkopuolella. Kaupunkimatkat ovat yleensä edullisimmillaan talvella ja syksyllä – kesällä suuret turistijoukot ympäri maailmaa ovat liikkeellä ja matkat kalliimpia.

Edullisimmat matkustuspäivät: maanantai, tiistai, keskiviikko

Toinen nyrkkisääntö lentojen hinnoissa on, että lennot kannattaa varata pari kolme kuukautta ennen matkaa, jolloin ne ovat edullisimmillaan. Tähänkin löytyy toki poikkeuksia ja äkkilähtöpaikkoja voi ilmestyä. Voit katsoa lähiviikkojen parhaat äkkilähdöt reaaliaikaisesti esimerkiksi triawel.com/akkilahdot.

Hotellin valinta

Hotellin valinta on luonnollisesti yksi tärkeimmistä valinnoista onnistuneessa lomamatkassa. Vai oletko joskus kuullut jonku harmittelevan panostamista liian hyvään hotelliin? On kuitenkin tärkeää miettiä mikä on sinulle tärkeää: Hinta, sijainti, hotellin taso vai kaikki edellä mainitut?

Vai oletko joskus kuullut jonku harmittelevan panostamista liian hyvään hotelliin?

Budjetti edellä matkustava valitsee halvimman hotellin, ja hänelle on ok että hotelli ei ole ehkä ihan parhaassa kunnossa. Etäisyydet keskustaan ja julkisen liikenteen solmukohtiin voivat olla pitkiä, mutta pitempikään metromatka nähtävyyksien äärelle ei häiritse kunhan hotelli on halpa.

Sijaintia tärkeimpänä pitävä matkustaja saattaa joutua maksamaan enemmän hotellista, mutta toisaalta säästää aikaa ja rahaa liikkumisessa. Varsinkin pienemmissä kaupungeissa sekä edullisuus että hyvä sijainti voivat kuitenkin olla samassa lauseessa. Esimerkkeinä edullisia kaupunkilomakohteita kuten Budapest, Riika, Praha tai monien rantalomakohteiden rantahotellit.

Hotellin tasoon panostava matkustaja viettää todennäköisesti hieman enemmän aikaa hotellihuoneessa – tai haluaa muuten vain luksuksen tuntua matkalleen. Mutta laatu maksaa, sanovat.

osamaksu-matka-laskulla

Lentokenttäkuljetus, vuokra-auto, vai molemmat?

Ennen matkaa on hyvä miettiä miten aikoo mennä lentokentältä hotellille. Triawel tarjoaa lähes kaikissa kohteissaan mahdollisuuden varata etukäteen lentokenttäkuljetuksen. Silloin matkustajaa on vastassa kuljettaja kentän Saapuvat-aulassa, nimikyltti kädessään. Valmiiksi varattu lentokenttäkuljetus on helppo ja turvallinen ratkaisu! Taksi on myös hyvä vaihtoehto, mutta yöllä tai ruuhka-aikaan taksia voi joutua odottamaan pitkäänkin. Lisäksi taksissa kannattaa kysäistä hintaa jo ennen matkaa ettei tule yllätyksiä.

Valmiiksi varattu lentokenttäkuljetus on helppo ja turvallinen ratkaisu!

Jos suunnittelee menevänsä kentältä hotellille julkisilla, kannattaa varmistaa etukäteen paljonko matka maksaa, paljonko se vie aikaa ja mihin aikaan vuorokaudesta julkiset ylipäätään kulkevat. Esimerkiksi Lontoon Heathrown kentältä metromatka keskustaan on noin 45 minuuttia, mikä voi yllättää monet.

Vuokra-auto on monessa kohteessa helpoin tapa tutustua ympäristöön vapaammin ja laajemmin. Toisaalta, joissakin suurkaupungeissa julkisilla on nopeampi kulkea kuin omalla autolla, varsinkin jos paikallinen liikennekulttuuri ei ole tuttua. Vuokra-auton kanssa on hyvä huomioida se, että monella lentokentällä autovuokraamot eivät ole ympäri vuorokauden auki, joten jos lentosi on perillä myöhään, varmista asia!

Autoa vuokratessasi varmista sopimuksesta mitä vakuutuksia tarvit sekä paljonko on omavastuu vahinkotilanteessa, mahdolliset takuumaksut sekä polttoainesäännöt. Suositeltu sopimus polttoaineelle on ns. full/full, eli saat auton tankki täynnä ja palautat sen tannki täynnä.

Hyvä tietää

Kaupunkiverot

Triawelin matkoissa kaikki verot ja maksut kuuluvat aina hintaan. Ainoastaan turistivero, joka maksetaan mm. Dubaissa ja Italiassa, maksetaan suoraan hotellille ja maksu on yleensä 1-4€ / yö (hotellin tasosta riippuen). Huomaathan, että eräskin suosittu hotelli-varaussivusto ei sisällytä tiettyjä maksuja varauksen hintaan, ja esimerkiksi Dubaissa sinun on varauduttava 20% lisämaksuun hotellilla.

Matkatavaroista

Matkatavarat saattavat olla maksullisia -merkinnällä näette lentotarjonnassa ne lentohinnat, joissa ruumaan menevä matkatavara ei sisälly lentolipun hintaan. Tarkista lentoa valitessasi, kuuluuko matkaan mukaan matkatavarat. Jos matkatavarat eivät kuulu lennon hintaan mukaan, kannattaa ne ostaa suoraan lentoyhtiön verkkosivuilta. Lentoasemaltakin matkatavarat voi vielä ostaa, mutta se on kalliimpaa. Käsimatkatavarat kuuluvat aina lentojen hintaan. Huomioithan lentoyhtiön paino- ja kokorajoitukset matkatavaroille.

Kohteen valinta

Haluatko kaupunkilomaa, rantalomaa vai niitä molempia? Mieti kauanko sinulla on lomallesi aikaa ja mitä lomaltasi tahdot.

Triawelin Blogeissa kerrotaan hyviä kokemuksia eri kohteista.

Kaupunkiloma

Kaupunkilomalle lähtevä haluaa yleensä matkalta jotakin seuraavista: hyviä shoppailumahdollisuuksia, nähtävyyksiä, kulttuuria kuten museoita ja teattareita, paljon ravintoloita ja kahviloita, historiaa. Perinteisiä ja suosituimpia kaupunkilomakohteita on esimerkiksi New York, Lontoo, Pariisi, Rooma, Berliini, Praha. Toisaalta on kaupunkeja, joissa saat upean kaupungin lisäksi täydet rantalomapuitteet. Hyvinä esimerkkeinä Dubai, Barcelona, Nizza tai Miami.

Mitkä ovat edullisimmat kaupunkilomakohteet?

Edullisimmat kohteet löytyvät usein kauniista Itä-Euroopasta. Esimerkkeinä  Varsova, Budapest ja Riika, jotka ovat sekä hotellien, että lentojen osalta edullisimmasta päästä. Kuitenkin sopivia tarjouksia seuraamalla voi hyvin löytää kelpo matkoja lähes kaikkiin Euroopan kaupunkeihin alle 300 eurolla.

Edullisimmat kaupunkilomakohteet löytyvät usein kauniista Itä-Euroopasta.

Monesti kaupunkiloma on hieman rantalomaa lyhyempi ja lähempänä. Toisaalta New Yorkissakin käydään usein esimerkiksi vain 5 päivää välimatkasta ja aikaerosta huolimatta.

Halvat matkat ja lennot kohteeseen Pariisi

Rantaloma

Rantalomalle lähtevä kaipaa matkaltaan ennen kaikkea aurinkoa, merta ja lepoa – kenties viihdettäkin. Lähes jokaisessa rantalomakohteessa on myös shoppailupuitteet kunnossa. Rantalomissa suuri riski on aina sää. Jos haluat varmimmat kelit rantalomalta Euroopasta, matkusta huhti-syyskuussa. Talvella matkat ovat edullisempia mutta säät epävakaampia. Tuurilla kelit voivat olla melkein yhtä hyvät kuin kesälläkin. Talviaikaan varma aurinko löytyy esimerkiksi Kanariansaarilta ja Lähi-Idästä, kuten Dubaista, sekä kaukokohteista. Suosittuja kaukokohteita talviaikaan ovat esimerkiksi Thaimaa, Bali ja Florida.

Mitkä ovat edullisimmat rantalomakohteet?

Edullisia rantalomia saa suosituimpiin maihin kuten Espanjaan, Thaimaaseen, Turkkin ja Bulgariaan. Eniten hinnassa vaikuttaa ajankohta (katso lisää kohdasta Lentojen valinta). Edullisimmista tarjouksista ilmoitetaan esimerkisi Triawelin sosiaalisessa mediassa ja uutiskirjeissä. Yllättävänä nostona edullisten rantalomakohteiden joukkoon on Dubai, jonne matkojen hinta on laskenut huimasti viime aikoina ja moni onkin päässyt varaamaan viikon matkan Dubaihin alle 400 euroa/henkilö. Toisaalta Dubaissa perillä saat maksaa palveluista edullisimpia kohteita enemmän.

Matkat, lennot ja hotellit Miamiin

Matkatoimiston valinta

Mikä on oikeasti edullista?

Matkatoimiston valinnassa kannattaa huomioida hinnoittelun läpinäkyvyys. Mikä on oikeasti edullista? Triawelin matkoissa kaikki verot ja maksut kuuluvat aina hintaan. Ainoastaan turistivero, joka maksetaan mm. Dubaissa ja Italiassa, maksetaan suoraan hotellille ja maksu on yleensä 1-4€ / yö (hotellin tasosta riippuen). Esimerkiksi eräs suosittu hotelli-varaussivusto ei sisällytä tiettyjä maksuja varauksen hintaan, ja esimerkiksi Dubaissa sinun on varauduttava 20% lisämaksuun hotellilla.

Mitä jos tarvitset apua?

Saatko ongelmatilanteissa apua, ja jos saat, millä kielellä sinua palvellaan? Kotimainen verkkomatkatoimisto Triawel.com on turvallinen valinta ainakin kahdesta syystä. Yritys on Suomen kuluttajaviraston valmismatkarekisterissä ja asettanut vakuudet sinne. Toiseksi, Triawelista saat apua matkan varaamisessa ja matkan aikana mahdollisissa ongelmatilanteissa suomen kielellä joko sähköpostilla tai puhelimitse.

Vinkki matkasi rahoittamiseen

Oletko ajatellut, että jos laitat euron päivässä säästöön, kerrytät rahat kelpo reissuun jo alle vuodessa! Toisaalta – voit säästää myös jälkikäteen ja varata matkasi osamaksulla, laskulla tai luottokortilla. Lue lisää matkan varaamisesta osamaksulla täältä.


 

Mitä muuta haluaisit tietää tai minkälaisia vinkkejä kaipaisit?
Anna meille palautetta asiakaspalvelu@triawel.com.

Mukavia hetki matkojen suunnittelun parissa!