Budapest

Matkapaketit, lennot ja hotellit kohteeseen BudapestHalvat matkat, lennot ja hotellit kohteeseen Budapest

Unkarin pääkaupunki Budapest on suosittu kaupunkilomakohde, jossa uusi ja vanha kulkevat rinta rinnan ja joka kuuluu niihin harvoihin Euroopan kaupunkeihin, jotka pystyvät tarjoamaan kaikille jotakin.


[php snippet=21]

Löytyikö sopivaa pakettia? Voit myös etsiä ja luoda oman pakettisi hakulomakkeen avulla.


Jaettu kaupunki

Viehättävä tapa nähdä Budapest on tunnelmallinen illallisristeily Tonavalla. Upeiden kylpylöiden, mielenkiintoisten kahviloiden, herkullisen ruoan ja maistuvien viinien luvattu kaupunki on levittäytynyt Tonavan molemmin puolin: Buda ja Pest on yhdistetty toisiinsa Ketjusillalla, joka on yksi kaupungin tunnetuimpia symboleja. Vanhin osa, Linnavuori, on Budan puolella, missä mukulakivikujien varsilla on pikkukauppoja ja paljon nähtävää. Pest on kaupungin uudempi osa ja liikekeskusta. Budapestin kaupunkikuvaan kuuluu monenmoista maastoa Linnavuoren ylhäisistä maisemista Pestin puolella olevaan tasaiseen ydinkeskustaan ja Pestin muihin kaupunginosiin, joissa viihtyvät niin paikalliset kuin turistitkin. Budan puolella on korkeita kukkuloita, mutta Pest on alavaa tasankoa.

Kaupungin monet nähtävyydet ovat helposti saavutettavissa, sillä suurin osa niistä sijaitsee keskustan alueella. Hauska juttu Budapestistä on, että kaupungin aukioilla vähemmän kyyhkyjä kuin muissa kaupungeissa. Tämä johtuu siitä, että viranomaiset ovat laittaneet linnunruokaan ehkäisypillereitä. Uskoo ken tahtoo.

Kulttuuria pidemmäksikin aikaa

Budapestissa on nähtävää pitemmäksikin aikaa, eikä hintataso päätä huimaa! Se on turvallinen, edullinen ja mielenkiintoinen lomakohde, jossa vietetty loma on lähes aina unohtumaton kokemus. Budapest on kuuluisa kylpyläperinteestään, vilkkaasta kauppahallistaan, upeista luolista ja maukkaasta gulassista.

Budapestin termaalikylpylät ovat maailmankuuluja, ja kaupungissa on yli sata kuumaa lähdettä. Se on enemmän kuin missään muussa pääkaupungissa. Kylpylöiden historia alkaa jo roomalaisten ajoilta – roomalaisetkin rentoutuivat mielellään luonnon muovaamissa lähteissä, ja heidän muinaisen kaupunkinsa nimikin, Aquincum, viittaa lähteisiin ja veden paljouteen.

Tonava, sillat, linnat – Budapest on Euroopan kauneimpia kaupunkeja.

Lisätietoja Budapestista

Wikipedia