Istanbul

Istanbul kulttuuria täynnäHalvat matkat ja lennot kohteeseen Istanbul

Turkin suurin kaupunki Istanbul on maan kulttuurin, viihteen ja talouden keskus, joka on kiinnostava sekoitus itää ja länttä.

Bosporinsalmi siltoineen, Hagia Sofia, Topkapi, Pera Palace -hotelli sekä Sininen moskeija on jokaisen nähtävä.


[php snippet=21]

Istanbul tarjoaa kaikille jotakin

Istanbul on erityisen tunnettu kulttuurinähtävyyksistään ja museoistaan, joita tuntuu löytyvän lähes jokaisesta kadunkulmasta. Kaupungin kulttuurihistoriaa on pyritty ahkerasti säilömään ja monet sen maanmerkeistä toimivat nykyisin museoina.

Kebab, itämaiset matot, maustetut teet ja kultakorut ovat parasta antia.Muinaisessa Bysantissa, maailman ainoassa kahteen maanosaan sijoittuvassa kaupungissa, voi tuntea idän ja lännen kohtaamisen. Vastakohtien Istanbulissa itämaiselle kaoottisuudelle luovat vastakohtaa Bosporinsalmen rannat ja vehreät puistot.

Kulttuurinnälkäiselle on tarjolla oopperaa, konsertteja ja näyttelyitä; illalla voi suunnata vatsatanssiesitykseen tai hamamiin.

Tinkimisen taitavalle Istanbul on ostosparatiisi: värikkäät matot, korkealaatuiset nahkatuotteet sekä kulta ja hopea vaihtavat edullisesti omistajaa.

Nähtävyyksiä

Hagia Sofia on alun perin 500-luvulla rakennettu ortodoksinen kirkko, joka vallan vaihtuessa muutettiin 1400-luvulla moskeijaksi. Nykyisin tämä upea bysanttilaisen arkkitehtuurin mestarinäytteeksi kehuttu rakennus toimii museona.

1400-luvulla rakennettu Topkapin palatsi toimi sulttaanin asuinsijana aina 1800-luvulle saakka ja museoksi kokonaisuus muutettiin 1920-luvulla. Tokapin palatsi on tosiasiassa suuri rakennuskompleksi, johon kuuluu monia sisäpihoja, upeita rakennuksia, huviloita ja näyttelytiloja. Suurella alueella voi ihailla valtavaa määrää Istanbulin aarteita kaikilta kaupungin aikakausilta.

Vanhanajan basaaritunnelma vallitsee Istanbulin kauppapakoilla vielä nykyäänkin, ja varsinkin Grand Bazaar eli Suuri basaari ja Spice Bazaar eli Maustebasaari ovat turistien suosiossa. Istanbulin Suuri basaari on yksi maailman vanhimmista markkinapaikoista. Basaarialueelle on virrannut ostos- ja myyntimatkalaisia jo satojen vuosien ajan, ja nykyreissaajat jatkavat vanhojen kivikatujen markkinaperinnettä. Suuren basaarin katujen ylle on rakennettu kupukatto, jonka satoja ikkunallisia kupoleita kannattelevat 30 metriä korkeat seinät. Basaarialueen eksoottisia kujia reunustavat sadat kojut ja kaupat, mutta erityisen kuuluisa paikka on valtavasta koruvalikoimastaan. Basaarialueelta löytyy myös joukko ravintoloita ja kahviloita. Suuri basaari on kokemisen arvoinen jo pelkästään tunnelmansa puolesta, sillä alueen aito markkinahumu vie helposti mukanaan.

Sininen moskeija sijaitsee aivan Hagia Sofian naapurissa. Tämä upea rakennus toimii edelleen moskeijana. Paikka on suosittu käyntikohde myös matkailijoiden keskuudessa.

Bosporinsalmi on noin 30 kilometriä pitkä vesialue, joka yhdistää Mustanmeren Marmaranmereen. Bosporinsalmi erottaa Euroopan Aasiasta. Salmen Euroopan puoleisella rannalla voi istua ravintoloissa ja kahviloissa tarkkailemassa laivoja. Nopein tapa siirtyä uuteen maanosaan on hypätä salmen ylittävälle lautalle. Lautta ovat todella edullinen kulkupeli, sillä menopaluumatka mantereelta toiselle maksaa vain pari euroa. Bosporinsalmella liikennöi runsaasti laivoja, jotka järjestävät erilaisia ohjelmallisia illallisristeilyjä. Voit nauttia ateriasta katsellen hämärtyvää kaupunkimaisemaa välillä Aasiassa ja välillä Euroopassa.!

Lisätietoja Istanbulista

Visit Istanbul

Wikitravel

Wikipedia