[columns-container class=””]

Matkat Praha

Prahan matkat Triawelista

Praha on upea kaupunkilomakohde

Vltava-joki jakaa Prahan historialliseen vanhaan kaupunkiin ja uudempaan osaan, jotka kuuluisa Kaarlensilta yhdistää.

Tsekin pääkaupunki Praha on yksi edullisimmista ja näppärimmistä kaupunkilomakohteista. Lyhyt lento Suomesta ja edullinen hintataso yhdistettynä kaupungin kiinnostavuuten tekee Prahasta varteenotettavan vaihtoehdon aina, kun mietitään kaupunkilomakohdetta.

Mielenkiintoista nähtävää ovat mm. Raatihuone, tähtitieteellinen kello, juutalaisten hautausmaa sekä Prahan linna. Upeasti säilynyt Praha on yksi Euroopan vanhimmista ja mielenkiintoisimmista kaupungeista. Sitä on jopa kutsuttu uudeksi Pariisiksi!


[read more=”Lue lisää Prahasta” less=”Lue vähemmän”]

Prahan monimuotoinen ilme ihastuttaa

Arkkitehtuuriltaan Praha ei edusta ei yhtä yhtenäistä tyylisuuntaa. Arkkitehtuurin moninaisuus on olennainen osa Prahan viehätystä, eikä vanhojen ja kauniiden rakennusten katselusta helposti saakaan tarpeekseen. Se on kaunis yhdistelmä keskiaikaa, barokkia ja jugendia. Kaupunki on aina ollut kuuluisa paitsi historiastaan, myös kaupungissa vaikuttaneista kulttuuripersoonista: useat kuuluisat säveltäjät ja kirjailijat ovat pitäneet Prahaa inspiraation lähteenään.

Kahvilakulttuurilla on pitkät perinteet ja iltaelämä hemmottelee musiikin ystäviä. Tanssit, teatteri ja musiikki ovat hyvin edustettuina vuodenajasta riippumatta. Praha tarjoaa kulttuurikaupungin tavanomaiset elämysmahdollisuudet klassisen musiikin konserteista oopperaan, mutta etenkin etenkin teatterin osalta Prahalla on tarjottavanaan myös erikoisuuksia.Selvää on, että paikallisissa olutkapakoissa virtaavat maailman parhaat oluet!

Praha ei sijaitse niin idässä kuin moni ajattelee, vaan kaupunki on itse asiassa aivan Euroopan ytimessä. Prahasta on lyhyt matka niin Saksaan, Itävaltaan, Sveitsiin, Puolaan, Slovakiaan kuin Italiaankin.

Praha kuuluu myös suomalaisten TOP 5 kaupunkikohteisiin.

Liikenne Prahassa

Prahan vanhankaupungin nähtävyydet sijaitsevat lähellä toisiaan, ja niiden välillä voi liikkua mukavasti jalkaisin. Muualle kaupunkiin suunnattaessa alle kannattaa ottaa joko raitiovaunu tai metro.

Metro kuljettaa tehokkaasti eri kaupunginosien välillä, kun taas raitiovaunuilla pääsee käytännössä kaikkialle Prahassa. Raitiovaunut kulkevat myös yöaikaan.

Praha nähtävyyksiä

  • Kuninkaanlinna ja Pyhän Vituksen katedraali
  • Kaarlensilta
  • Zlata Ulicka, Kultainen kuja
  • Vanhankaupungin aukio ja astronominen kello
  • Tynin Mariankirkko
  • Raatihuone
  • Tancici dum, Tanssiva talo
  • Male namesti, Pieni aukio
  • Oopperatalo
  • Vanha juutalainen hautausmaa

Praha ilmasto ja sää

Prahan kesä on Suomen kesää pitempi ja kelit kesällä ovat yleensä lämpimämmät ja paremmat kuin Suomessa. Kesän lisäksi kuitenkin joulun aika on erittäin suosittu matkustusaika Prahassa, mutta silloin sinne ei mennä kelien, vaan joulutorien vuoksi.

Lue lisää Prahasta

Wikitravel

Wikipedia

Prahan nettisivut

[/read][/columns-container]
[php snippet=32] [columns-container class=””]

Hotellisuosituksia Praha

[one-half-first]
SUOSIKKI!

Hotellisuositus Praha
EA Hotel Tosca *** perheen omistama tykätty hotelli metropysäkin lähellä, vain 10 minuuttia Prahan keskustasta. Wenceslasin aukio ja kaupalliset alueet kävelyetäisyydellä! Hotellissa aamiainen mukana.
Huoneissa mm. kylppäri, hiustenkuivaaja, minibaari, WiFi(lisämaksusta), tallelokero, sat-TV ja puhelin.

Lisää hotelleja ja lähtöpäiviä löydät varaamosta.


LOISTAVA SIJAINTI!

Prahan vanhakaupungin hotelli, Beseda
BESEDA HOTEL **** sijaitsee keskeisellä paikalla vain muutaman askeleen päässä Venceslauksen aukiolta. Hotellissa iso aulabaari, internet-nurkkaus, sisäpiha, kokoustilat. Kaikissa huoneissa on ilmastointi, kylpy/suihku, wc ja hiustenkuivaaja, puhelin, tv, minibaari, teen- ja kahvinkeitin sekä tallelokero. Maksuton nopea internet-yhteys. Aamiainen mukana.

Lisää hotelleja ja lähtöpäiviä löydät varaamosta.

[/one-half-first] [one-half]
HALPA HINTA!


FORTUNA WEST PRAGUE HOTEL *** sijaitsee rauhallisella alueella noin 7km keskustasta (raitiovaunulla n.30 min, asema lähellä). Hotellissa on aulabaari, ravintola, aamiaisbuffet, kuntosali, sauna, solarium, kokoustilat ja autoparkki. Huoneissa kylpyhuone/suihku, sat-/kaapeli-TV ja puhelin. Aamiainen mukana.

Lisää hotelleja ja lähtöpäiviä löydät varaamosta.


TASOKKAIN

Hilton Praha, tasokas hotelli Prahassa
Upea HILTON PRAGUE *****  Mukava sijainti Vltava joen oikealla rannalla kävelymatkan päässä historiallisista ja paikallisista nähtävyyksistä, kaupoista ja vilkkaasta yöelämästä.

Huoneet ovat hyvin varusteltuja joissa mm. kylpyhuone, ilmastointi, minibaari, puhelin, sat-TV, hiustenkuivain ja tallelokero.

Lisää hotelleja ja lähtöpäiviä löydät varaamosta.

[/one-half][/columns-container]

Räätälöi ja löydä loma Prahaan tästä


[NAINVARAATMATKASI]