Lissabon

Matkapaketit, lennot ja hotellit kohteeseen LissabonMatkapaketit, lennot ja hotellit kohteeseen Lissabon

Lissabon tunnetaan upeasta Kristuspatsaastaan ja Euroopan suurimmasta kaupunkipuistosta Monsantosta.

Ihastuttava Lissabon

Yöelämästä kiinnostuneen kannattaa illallisen jälkeen suunnata Bairro Altoon, suoraan käännettynä korkeaan kaupunginosaan. Illan pimetessä sokkeloiset kadut heräävät henkiin viikonpäivästä riippumatta. Erilaisten kuppiloiden ja baarien kirjo on loputon. Illan hämärtyessä voit suunnata Bairro Alton alueelle nauttimaan fado-musiikista ja maistelemaan portviiniä. Lissaboniin on helppo rakastua ensi silmäyksellä! Tuntuu kuin Lissabon eläisi yhtä lailla nykypäivää kuin kiehtovaa menneisyyttään. Kirkot ja palatsit hehkuvat upeaa barokkia ja kukkuloille vievät kujat kantavat keskiaikaista asuaan.


[php snippet=21]

Muodikkaiden ostoskatujen vastapainoksi Lissabonissa on runsaasti karheita työläiskortteleita, eloisia kirpputoreja ja viehättäviä fado-baareja. Kannattaa jalkautua kapeille mukulakivikaduille ja nauttia katukahvilassa lasillinen vinho verdeä.

Euroopan sijainniltaan läntisin ja ilmastoltaan aurinkoisin pääkaupunki on matkakohteena monipuolinen. Lissabonin historialliset nähtävyydet yhdistettynä eläväiseen kaupunkikulttuuriin ja lähiseutujen hiekkarantoihin viihdyttävät sekä kulttuuri-intoilijoita että auringonpalvojia.

Musiikin ystävän kannattaa ehdottomasti tutustua myös fadoon, portugalilaiseen kansanmusiikkiin. Melankolisen koskettavia esityksiä pääsee seuraamaan sekä tavallisissa ravintoloissa että erityisillä fado-klubeilla.

Kaupunkisuunnistuksen rasittamia jalkoja kannattaa käydä lepuuttamassa Lissabonin ulkopuolella.

Pulahdus virkistävään Atlantiin piristää varmasti. Vajaan tunnin junamatkan päässä sijaitsevat Cascais’n ja Estorilin laadukkaat rannat, jotka ovat suosittuja myös surffaajien keskuudessa.

Tejojoen ylitys on itsessään kokemus. Euroopan pisintä, Vasco da Gaman mukaan nimettyä siltaa pitkin matkaa vastarannalle kertyy reippaat 17 kilometriä. Matkan voi taittaa auton sijasta myös jokilaivalla. Joen toisen puolen suosituin kohde on Rio de Janeiron Kristus-patsasta muistuttava Cristo Rei -monumentti, jonka näkee eri puolilta kaupunkia.

Liikenne

Lissabonin keskusta on varsin tiivis ja nähtävyyksien kiertäminen jalan on mahdollista. Julkinen liikenne on kuitenkin toimiva ja halpa, mikäli tarpominen alkaa tympimään. Bussien lisäksi erityisesti raitiovaunut ja metrot ovat helppokäyttöisiä kaupungin sisäisillä matkoilla. Hinnatkaan eivät pätää huimaa. Junalla sen sijaan pääsee kätevästi Lissabonin lähiseuduille ja tarvittaessa pidemmällekin. Matkan hinta määräytyy sen pituuden mukaan.

Julkisten kulkuvälineiden lisäksi taksi on käyttökelpoinen menopeli. Hintataso on Suomeen verrattuna halpa.

Retkikohteita Lissabonissa

  • Belémin torni
  •  São Jorgen linna
  •  Hieronymoksen luostari
  •  Oceanario
  • Alfaman sokkeloiset kadut
  • Sintra Cascais’n kaupunki
  • Estorilin ranta
  •  José Maria da Fonsecan viinitila
  •  Cristo Rei -monumentti

Lisätietoja

Wikipedia