Wien

Matkat, lennot ja hotellit kohteeseen WienMatkat, lennot ja hotellit kohteeseen Wien

Wien on upea kohde linnoineen, palatseineen ja teattereineen. Näe Hofburgin linna, Stephansdom-katedraali, lukuisat kirkot ja museot, vieraile Praterin huvipuistossa ja Heurigen-viinituvassa. Lue Miestä viedään -blogistin kirjoitus Wienistä.

Wien on kaunis sekoitus uutta ja vanhaa, täynnä menneen ajan lumoa ja kuninkaallista hienostuneisuutta. Taiteella ja kulttuurilla on pitkät perinteet: kaupunki on täynnä maailman parhaimpiin kuuluvia teattereita ja oopperaesityksiä. Wien on tunnettu myös monipuolisesta ruoka- ja kahvilakulttuuristaan. Miltei jokaisen kahvilan ruokalistalta löytyy perinteikäs suklainen Sacher-kakku, joka ei esittelyjä kaipaa. Wien on kaupunki, joka varastaa sydämesi ja kumartaa kauniisti jälkeenpäin!


[php snippet=21]

Löytyikö sopivaa pakettia? Voit myös etsiä ja luoda oman pakettisi hakulomakkeen avulla.


Kulttuuria Wienissä

Wien ei olisi mitään ilman kuuluisia herkkujaan. Sacherkakku, wieninleike ja omenastruudeli kuuluvat pakollisiin klassikoihin, mutta kaupungista löytyy myös paljon uutta ja modernia ruokakulttuuria.

Wieniläiset kahvilat houkuttelevat istahtamaan ja katselemaan kaupungin vilinää kahvikupposen ja suussasulavien herkkujen äärellä. Iltaisin istutaan pitkään viinilasin äärellä kaupungin lukuisissa ravintoloissa.

Oopperasta ja tanssista kiinnostuneille Wien on kiinnostava kohde. Oopperaesityksiä löytyy ympäri vuoden ja talviaikaan järjestetään upeita tanssiaisia. Oopperassa voi vierailla myös pienellä budjetilla, sillä seisomapaikkoja illan esityksiin myydään paria tuntia ennen ohjelman alkua hyvin edullisesti.

Wienissä ovat asuneet monet kuuluisat säveltäjät kuten Mozart, Schubert ja Beethoven, joten klassisen musiikin perintö on vahva. Konsertteja järjestetäänkin jatkuvasti.

Ilmasto Wienissä

Wien on erinomainen matkakohde ympäri vuoden, mutta paras aika matkustaa Wieniin on huhtikuusta syyskuulle, jolloin lämpötila vaihtelee hieman alle +20 asteesta noin +30 asteeseen. Talvella on usein pakkasta, ja Wienissä sataa myös lunta.

Sateita onkin tasaisesti ympäri vuoden, mutta eniten sataa kesäkuukausien aikana.

Lue lisää Wienistä

Wikipedia

Blogikirjoitus