Venetsia

Matkat, lennot ja hotellit kohteeseen VenetsiaHalvat matkat, lennot ja hotellit kohteeseen Venetsia

Mutkittelevia kanaaleja, gondoleja ja musikantteja Venetsiassa. Venetsia suorastaan huokuu romantiikkaa.

Legendaarinen Venetsia

Illan hämärtyessä voit nauttia italialaisista kalaherkuista tunnelmallisessa pikkuravintolassa kuunnellen venetsialaista Vivaldia.

Veden päälle rakennettu kaupunki on viehättävä kaikkina vuodenaikoina ja varmasti Italian romanttisin ja ehkä kauneinkin kaupunki. Se on rakennettu sadalle saarelle, joita erottaa noin 150 kanaalia ja yhdistää noin 400 siltaa.

Keskustan upeiden nähtävyyksien lisäksi voit tutustua vaikka Muranon lasisaareen, Buranon pitsinnypläystekniikkaan tai Lidon rantaan ja Casinoon. Gondoliajelu hämyisessä illassa upean musiikin ja laulun säestyksellä on unohtumaton elämys!

Pahimmillaan kaupunki on täpötäynnä turisteja, mutta yksi kauneimmista asioista Venetsiassa onkin se, että aina sieltä löytyy pieni sivukuja, jonka kahvilassa voit hengähtää hetken rauhassa. Kesäkuukaudet ovat ruuhkaisinta aikaa, mutta väljempänäkin aikana kaupunkiin tutustumista ei kannata jättää ainoastaan yhteen päivään. Venetsian todellinen viehätys piileekin kenties itse kaupungissa, ei yksittäisissä nähtävyyksissä.


[php snippet=21]

Liikenne

Kaupunkiin tutustut kätevästi jalkaisin, mutta käytössä ovat myös veneet ja vesibussit. Kaupungin valtaväylä on Canal Grande, jota pitkin lipumalla kuljetaan esimerkiksi kuuluisan Huokausten sillan alitse. Vesibussit ovat melko kalliita, joten sokkeloisia katuja kulkemalla voi säästää pitkän pennin. Kartan kanssa liikkuessakin eksyminen on lähes taattu, mutta matkailijan auttamiseksi kaduille on merkitty lukuisia nuolia kaupungin tärkeimpiä pisteitä maamerkkeinä käyttäen.

Monen Venetsian-kävijän ehdottomiin lomaelämyksiin kuuluu myös gondoliajelu.

Lue lisää Venetsiasta

Wikipedia