Rooma

Matkat, lennot ja hotellit kohteeseen RoomaHalvat matkat, lennot ja hotellit kohteeseen Rooma

Näe Colosseum tai kaikkien jumalten temppeli Pantheon, Vatikaanin upeat museot ja Pietarinkirkko.

Vilkkaat piazzat kutsuvat nauttimaan suurista pasta-annoksista, aidosta cappuccinosta ja samettisesta jäätelöstä.

Kaupunkiloma Roomassa

Roomassa olet kuin suuressa ulkoilmamuseossa. Kuitenkin tiilien, kipsin ja marmorin takana levittäytyy toinen maailma: upeiden muotikatujen, perinteisten katukahviloiden ja maukkaiden ravintoloiden luvattu maa. Rooman sijanti eteläisessä Euroopassa Italiassa takaa ihanat lomakelit lähes vuoden ympäri!

Rooma on suurenmoinen yhdistelmä rehevää barokkia, uhkeaa renessanssia, antiikin muistomerkkejä, höyryäviä herkkuja ja leppoisia kahviloita. Rooma tyydyttää niin esteetikon kuin kulinaristinkin toiveet. Rooma ei jätä ketään kylmäksi!


[php snippet=21]

Löytyikö sopivaa pakettia? Voit myös etsiä ja luoda oman pakettisi hakulomakkeen avulla. Katso kaikki äkkilähdöt täältä.


Liikenne

Paras tapa liikkua Rooman keskustassa on kävely. Kaupungin tunnetuimmat nähtävyydet sijaitsevat kävelymatkan päässä toisistaan, joten niihin on helppo tutustua jalan. Yhdelle päivälle ei kuitenkaan kannata valita liikaa käyntikohteita. Vaikka nähtävyydeltä toiselle siirtymiseen ei juuri kulu aikaa, jonottamiseen ja kohteeseen tutustumiseen sitä on hyvä varata reilusti. Ahkerimmat kävelijät kiertävät kyllä Rooman tärkeimmät nähtävyydet päivässä.

Jos kävelymatkat tuntuvat liian pitkiltä, huolehtii kaupungin julkinen liikenne matkailijan perille. Myös Rooman sisällä sijaitsevassa Vatikaanivaltiossa on helppo vierailla keskustasta käsin. Rooman julkinen liikenne koostuu linja-autoista, raitiovaunuista ja metroista, mitkä ovat kohtuuhintaisia ja kattavat lähes kaikki kaupungin kolkat. Roma Pass -kortilla voi liikkua edullisemmin ja saada etuja nähtävyyksillä.

Ilmasto

Roomassa vallitsee muun Italian tavoin välimerellinen ilmasto. Kesät ovat kuumia ja kuivia, talvet kosteita ja leutoja. Suosituimpia matkustusaikoja ovat kevät, kesä ja alkusyksy, mutta kaupunki houkuttelee matkaajia talvisinkin, sillä vuoden keskilämpötila huitelee 20 asteen kieppeillä.

Lue lisää Roomasta

Wikipedia

Wikitravel

Visit Rome