Milano

Lennot, hotellit ja matkapaketit kohteeseen MilanoHalvat matkat, lennot ja hotellit kohteeseen Milano

Kansainvälistä muotia, historiaa, gourmet-ruokaa, mutta myös huippujalkapalloa sekä autoja.

Tyylikäs Milano – lomakaupunki moneen makuun

Milano on Italian kansainvälisin kaupunki, vilkas businesskaupunki, joka esittelee matkailijalle vähän toisenlaista Italiaa. Italian poliittinen keskushallinto on siirtynyt Milanosta Roomaan, mutta talouden, kulttuurin ja designin pääkaupunki Milano on ehdottomasti! Omaleimaisen kaupungin pohjoinen eleganssi viehättää yhtä hyvin ostosmatkailijaa kuin taiteen ystävääkin. Päivät voi vaeltaa Duomon lähistön ostoskaduilla, kaupunkihan on maailman johtavia muodin ja muotoilun keskuksia. Kuuluisiin nähtävyyksiin tutustuminen vie aikaa, mutta illaksi ennättää kirkkokonserttiin tai La Scala -oopperan maailmankuuluihin esityksiin. Läheisellä Monzan radalla voit nauttia formuloiden tunnelmasta.

Milanossa oli 2015 maailmannäyttely, minkävuoksi kaupunkiin tehtiin mittavia uudistustöitä. Yksi kuuluisimmista nähtävyyksistä Milanossa on Euroopan suurin ja ruhtinaallisin goottilainen katedraali.


[php snippet=21]

Muodin kaupunki

Milanoa pidetään Italian muodin ja designin keskuksena. Se on monien huippusuunnittelijoiden kotipaikka: esimerkiksi vaikkapa Armani, Prada, Versace, Dolce & Gabbana, Missoni ja Ferré.

Muotiteollisuus on edelleen kaupungin nopeimmin kasvava ala, eikä voi olla näkymättä katukuvassa, joka vilisee kalliita liikkeitä ja tyylikkäitä vaatteita.

Ei liene yllätys, että muodin pääkaupunki on todellinen shoppailijan paratiisi. Milanossa on monia varasto- ja alennusmyymälöitä, joista voi saada edellisen sesongin muotia alennuksella. Kannattaa hyödyntää italialaisen shoppaajan kolmea vinkkiä: sconti (alennukset), saldi (alennusmyynti) ja spacci (alennusmyymälät ja outletit).

Via Montenapoleonen ympärille sijoittuvan Quadrilatero d’Oron, neljän korttelin muodostaman ”kultaisen suorakulmion”, varrelta löytyvät kaikki muodin kansainväliset nimet. Jos kukkaro ei kestä kallista makua, on pelkkien ikkunaostosten tekeminen kuuluisien putiikkien keskellä jo elämys.

Design on Milanossa yhtä merkittävä asia kuin muoti, tekiväthän kuuluisat muotoilijat aikoinaan kaupungin tunnetuksi. Italialainen kauneudentaju on käsite, ja teollinen muotoilu huippuluokkaa, ajatellaanpa vaikka autoista Ferrareita, Lamborghineja, Alfa Romeoita tai Alessin suunnittelemia taloustavaroita. Jos Ferrari ei mahdu budjettiisi, kannattaa silti harkita jonkin tyylikkään keittiövälineen, kodintavaran tai valaisimen ostoa.

Lue lisää Milanosta

Wikipedia

Wikitravel

Tourism Website