Dublin

Matkat, lennot ja hotellit kohteeseen DublinHalva matkat, lennot ja hotellit kohteeseen Dublin

Irkkukulttuurin keskuksessa Dublinissa pääset taatusti mukaan rentoon irlantilaiseen elämänmenoon.

Irlannin pääkaupunki

Dublinin elämäniloinen ja kiireetön kaupunki lumoaa matkailijan kerta toisensa jälkeen. Välittömän ilmapiirin kaupungissa jokainen löytää itselleen sopivaa ja mielekästä tekemistä. Kiinnostavaa tekemistä löytävät yhtä lailla reppureissaajat, kulttuurimatkailijat kuin lapsiperheetkin. Dublin on tyypillinen pidennetyn viikonlopun kaupunkilomakohde tai alkupiste autolomailijan Irlannin-kierrokselle. Kaupunki sopii monenlaisille matkailijoille.


[php snippet=21]

Tekemistä irlantilaisessa kulttuurissa

Kulttuurista kiinnostuneille se tarjoaa silmiä hivelevää arkkitehtuuria, museoita sekä teattereita; dublinilaiseen arkeen kuuluu ehdottomasti tumma stout, elävä musiikki ja yhteislaulu. Piipahda paikallisessa pubissa ja anna tunnelman viedä. Kaikki viihtyvät vihreän saaren Dublinissa!

Dublinin ja samalla koko Irlannin suosituin käyntikohde on Guinness Storehouse. Vanhaan varastohalliin rakennettu laaja näyttely perehdyttää Guinnessin valmistuksen saloihin sekä maineikkaan nyt jo yli 200-vuotiaan yrityksen historiaan sekä maailmankuulun brändin syntytarinaan. Dublinin klassisiin käyntikohteisiin kuuluvat Christ Church Cathedral, Dublin Castle ja komea kaupungintalo.Pakollisia käyntikohteita ovat Temple Barin pubit, Old Jamesonin viskitislaamo ja Guinnessin olutpanimo.

Liikenne

Kaupunkia halkova Liffey-joki jakaa Dublinin kahteen osaan, north and south of the river, joen pohjois- ja eteläpuoleen. Näistä pohjoispuoli on myöhemmin rakennettua aluetta ja sen O´Connell Street Dublinin pääkatu. Dublinin keskustassa on helppo liikkua kävellen, ja julkinen liikenne toimii vaivatta ja busseilla pääsee kaikkialle, minne ei jaksa kulkea jalkaisin. Kaupunkilomaa varten ei kannata vuokrata autoa.

Lisätietoja Dublinista

Wikipedia

Visit Dublin

Wikitravel