Madrid

Matkat, lennot ja hotellit kohteeseen MadridHalvat matkat, lennot ja hotellit kohteeseen Madrid

Madrid tarjoaa tekemistä laidasta laitaan

Shoppaile valtavalla Gran Vialla, nauti kahvikupponen ja leivos aidossa espanjalaisessa konditoriassa, vieraile Pradon taidemuseossa tai Palacio Real -linnassa. Ilta tapas-baarissa flamenco-esitystä ihastellen on unohtumaton kokemus.


[php snippet=21]

Vaikka Madrid tunnetaankin vilkkaasta yöelämästään ja erinomaisista ravintoloistaan, on matkailijalle tarjolla mielenkiintoinen valikoima upeita museoita ja taidegallerioita. Madrid, majesteetillinen suurkaupunki, kuhisee toimintaa ja pursuaa historiaa ja kulttuuririentoja, mutta lumoaa matkailijan rauhallisilla puistoilla, tyylikkäällä muodilla, loistavilla viineillä ja runsailla tapas-baareilla. Todellista kaupunkilomaa ja vieraanvaraista tunnelmaa!

Madrid on tyypillinen kaupunkikohde, josta löytyy tekemistä myös perheen pienimmille. Hieman kaupungin ulkopuolella sijaitsee suuri Casa Campon puistoalue, josta löytyy muun muassa huvipuisto ja eläintarha. Puistoon kannattaa mennä köysiradalla, josta avautuvat upeat näkymät Madridin ympäristöön.

  • Näe Madridin vilkas keskus, Puerta del Sol -aukio.
  • Kierrä upea Prado-museo.
  • Pakene kaupungin hulinaa El Retiron puistoon.
  • Tee ostoksia ja sukella yöelämään.

Viikossakaan aika ei käy Madridissa pitkäksi. Taiteen ystäviä hemmotellaan kuuluisalla Pradon taidemuseolla sekä lukuisilla pienemmillä museoilla ja gallerioilla. Madridista löytyy monia laajoja puistoalueita, muun muassa vehreä El Retiron puisto, ja ostosmahdollisuuksia löytyy lähes jokaisesta kaupunginosasta.

Madrid on myös täynnä viihtyisiä aukioita, joita reunustaviin kahviloihin on mukava istahtaa lepuuttamaan jalkojaan. Plaza Mayor on tunnettu kauniista arkkitehtuuristaan.

Madridin kaupunginosilla, barrioilla, on kaikilla oma luonteensa, La Latinasta löytyvät parhaat tapas-paikat, Huertasta paras yöelämä ja Malasañasta aitoa madridilaisuutta. Hotellin tai hostellin sijaintia valitessa kannattaakin miettiä, mitä aikoo kaupungissa ensisijaisesti tehdä.

Liikenne Madridissa

Madridissa on kätevintä liikkua joko metrolla tai kävellen. Metroverkosto on helpoin ja tehokkain tapa liikkua. Kaupungissa on myös kattava bussiverkosto ja lähijunilla voi kulkea ydinkeskustan ulkopuolelle.

Lisätietoja Madridista

Wikipedia

Tourist Website

Wikitravel