Bryssel

Matkat BrysselHalvat matkat, lennot ja hotellit kohteeseen Bryssel

Kaupunkilomalle Brysseliin? Bryssel tunnetaan erityisesti EU:n päätöksenteon ja hallinnon keskuksena. Bryssel on kuitenkin myös hieno kaupunkikohde, josta löytyy nähtävää ja elämyksiä aina kulttuurista ja taiteesta hyvään ruokaan ja juomaan. Myöskään historiaa ei sovi unohtaa.


[php snippet=21]

Nähtävyyksiä ja tekemistä

Vain muutaman askeleen päässä moderneista rakennuksista ovat mukulakivikadut, tunnelmalliset kahvilat ja hienostunut Art nouveau -arkkitehtuuri. Erikoismuseoita on joka makuun: sarjakuvien, vanhojen autojen, oluen ja suklaan ystäville. Kun sää sallii, kannattaa suunnata piknikille puistoon, sillä niitä puistoja Brysselissä on vara valita.

Viikonloppuvierailijalle Bryssel on loistava kohde, sillä perjantaina bisnesmiesten poistuttua kaupungista hinnat laskevat.

Manneken Pis on pronssinen pieni patsas pissaavasta pojasta ja siitä on muodostunut kansallinen symboli. Patsas sijaitsee Rue de l’Étuve ja Rue du Chêne -katujen kulmassa parin korttelin päässä Grand Placelta.

Grand-Place on Brysselin keskusaukio, jossa järjestetään tapahtumia ja toripäiviä. Sitä reunustavat ammattikuntien rakennukset, Kaupungintalo ja Kuninkaan talo. Toria pidetään yleisesti yhtenä maailman kauneimmista.

Grand Placelta itään sijaitsee Brysselin katedraali. Tämä massiivinen vaalea rakennus nousee pikkuruisen mäen päällä ja on tunnettu goottilaisesta arkkitehtuurista sekä ikkunoiden kauniista lasimaalauksista.

Liikenne

Brysselissä on kattava ja helppokäyttöinen julkisen liikenteen verkosto. Lentokentältä kaupunkiin pääsee paikallisjunalla, ja matka jatkuu helposti vaikkapa metrolla, joka liikennöi aamukuudesta keskiyöhön. Julkisen liikenteen kertalippu kustantaa pari euroa. Myös polkupyörän voi vuokrata kohtuulliseen hintaan.

Lisätietoja

Turismisivut

Wikipedia