Peking

Matkat PekingPeking matkat, lennot ja hotellit.

Omaleimainen Peking hämmästyttää runsaudellaan.

Suurkaupungin lukuisat historialliset kohteet, erinomaiset ostospaikat ja hyvät ravintolat ovat vain osa kaupungin monipuolisia mahdollisuuksia. Peking on täynnä mielenkiintoisia ja historiallisiavierailukohteita.

Olympiakaupungin ehdoton suosikkinähtävyys on 6 352 km pitkä Kiinan muuri. Kiinalaista kulttuuria parhaimmillaan edustavat Ming-dynastian viimeinen hautapaikka eli mausoleumi Ming Tombs sekä Kesäpalatsin vanha keisarillinen lomapaikka ja puutarha-alue. Upeiden nähtävyyksien lista on loputon: Temple of Heaven, Kielletty kaupunki, Taivaallisen rauhan aukio ja lukuisat muut.


[php snippet=21]

Liikenne Pekingissä

Matkailija ei voi olla ihmismäärää huomaamatta. Pekingin kaduilla valuu päivittäin valtava automassa. Myös kävelykatujen puolella täytyy ihmisvirtojen kanssa olla tarkkana.

Aikaa säästääkseen kannattaakin käyttää pääasiassa julkisia liikennevälineitä. Pitkä pinna on tarpeen tosin niissäkin, sillä ruuhkat eivät rajoitu vain ajoneuvojen ulkopuolelle – myös kulkuvälineiden sisällä saattaa ajoittain olla hyvinkin ahdasta.

Pekingin metroverkoston likipitäen räjähdysmäinen kasvu on matkailijan kannalta erittäin hyvä asia. Metro englanninkielisine kuulutuksineen on helpoin tapa kiertää kaupunkia, eivätkä hinnatkaan päätä huimaa. Ruuhka-aikana ihmispaljous saattaa tosin ahdistaa ja iltaisin alle on otettava muu kulkupeli, sillä metro suljetaan yleensä jo ennen kello yhtätoista.

Taksit ovat hyvä vaihtoehto silloin, kun ruuhkat eivät ole pahimmillaan ja tietää, minne on menossa. Koska kuskit osaavat englantia vain hyvin harvoissa tapauksissa, on hyvä idea pyytää vaikka hotellin vastaanottovirkailijaa kirjoittamaan kohteen osoite paperille jo ennen lähtöä

Pekingin parhaimmat

  • Kiinan muuri
  • Kielletty kaupunki
  • Taivaallisen rauhan aukio
  • Kesäpalatsi
  • Taivaan temppeli

Lue lisää Pekingistä

Wikipedia

Wikitravel

Visit Peking