Hongkong

Matkat HongkongHalvat matkat, lennot ja hotellit kohteeseen Hong Kong

Hongkong on tulvillaan eksotiikkaa, historiaa, nähtävyyksiä, edullisia ostoksia ja monipuolista viihdettä.

Alueen luonto hämmästyttää kauneudellaan. Kiinan erityishallintoalueeksi lukeutuva Hong Kong koostuu yli 260 saaresta. Maa-alasta yli 40 % on luonnonpuistoa ja siksi kaupungissa yhdistyvätkin monipuolinen luonto ja vilkas kaupunkielämä.


[php snippet=21]

Hong Kongin pääsaarelta löydät kaupunginhuvielämän keskuksen, Kowloonin niemimaalta parhaat ostospaikat ja maailman kalleimmat asunnot alueenkorkeimmalta huipulta, Victoria Peakilta. Merenrantakaupungin ravintolat ovat kuuluisia maukkaista merenherkuistaan. Hong Kong on yksi maailman liberaaleimmista talouksista ja tärkeimmistä kansainvälisen talouden keskuksista.

Ilmasto Hongkongissa

Hong Kongin ilmasto on subtrooppinen eli trooppisen ja lauhkean ilmaston sekoitus.

Liikenne

Hong Kongin julkisesta liikenteestä huolehtivat metrot, bussit, junat, raitiovaunut, lautat ja taksit. Metro on näistä  pääsääntöisesti nopein ja kustannustehokkain tapa liikkua eri kohteiden välillä. Vuokra-autoa ei Hong Kongissa kannata vuokrata.

Julkisen liikenteen käyttäminen sujuu helpoiten, kun hankkii Octopus Card -matkakortin. Kortille voi ladata rahaa ja se käy melkeinpä kaikissa julkisissa kulkuvälineissä.

Suosituimmat nähtävyydet Hongkongissa

Victoria Peak – retki viiteensataan metriin kohoavalle vuorelle on ikimuistoinen. Matka kannattaa taittaa metallikaapelein toimivalla raitiovaunulla.

Victoria Harbour – Victoria Harbour kannattaa kokea erityisesti iltahämärässä ja Kowloonin puolelta. Taivaanrannan täyttävät pilvenpiirtäjät kirkkaine valoineen tekevät maisemasta erittäin kauniin. Parhaiten näkymää pääsee ihailemaan miniristeilijän kyydissä. Iltaisin  käynnistyvä ”valojen sinfonia” on sykähdyttävä kokemus. Yhteensä 44 rakennusta molemmilla rannoilla aloittavat musiikin säestämän valoshow’n.

Hollywood Road – tienvarrella olevista kojuista löydät varmasti jotain itsellesi

Jättibuddha

Disneyland

Lisätietoja

Wikipedia

Visit Hong Kong