Hotellikokeilu Helsingissä, kokemuksia uudesta Clarion -hotellista

Yksi Helsingin korkeimmista rakennuksista on Jätkäsaaressa sijaitseva uusi lokakuussa 2016 avattu Clarion Hotel Helsinki. Se on 16 kerroksinen ja korkeutta on 78 metriä eli jonkin verran enemmän kuin esimerkiksi Olympiastadionin tornilla. Työmatkalla päädyin kokeilemaan tätä uutta hotellia ja tässä kokemukset lyhyesti.

Varaa hotelli Helsingistä.

Hotelliin on näin maalaisenkin helppo suunnistaa ainakin rautatieasemalta. Ratikkalinja 9 vie suoraan hotellin oven eteen.
Rakennus erottuu ympäristöstään selkeästi joten ohiajon vaaraa ei ole. 🙂 Siitä en ole ihan varma että istuuko rakennus ympäristöön kovin hienosti, mutta omalla tavallaan näyttävä se on.

Sisätilat tuntuivat heti kotoisammilta kuin ulkokuori antoi ymmärtää. Puuta oli käytetty runsaasti ja hotellin sisustuksessa oli tutun näköisiä kalusteita. Aulaa puhuteltiin nimellä Living room ja sinne kuulemma suorastaan toivotaan ihmisiä istuskelemaan myös kadulta. Sain henkilökunnalta pienen opastetun kierroksen hotelliin. Yksityiskohtana jäi mieleen, että hotellissa oli noin 300 kappaletta Eames Lounge -nojatuolia, jonka “listahinta” on n. 6000 euroa. Se tarkoittaa että pelkästään nämä tuolit on maksanut 1,8 miljoonaa euroa! Vaikka olisi saanut hyvänkin paljousalennuksen niin kyllä noille hintaa on jäänyt. Tässä yhteydessä voisi myös mainita että Clarion kuuluu Nordic Choice Hotels -ketjuun jonka omistaa ihan yksikseen norjalainen Petter Stordalen.

Viereiseen makasiiniin on tehty iso määrä kokoustiloja joten hotellin on tarkoitus olla myös kongressikeskus. Hotellista olisi haluttu tehdä 32 -kerroksinen, mutta kun sille ei lupaa tullut, tehtiin sitten kaksi 16 -kerroksista tornia. Ehkä suurin erikoisuus hotellissa on 16-kerroksessa eli käytännössä katolla sijaitseva ulkouima-allas. Vesi on lämmitetty 30 -asteiseksi ympärivuoden. Varsinainen erikoisuus on altaan päätyy, joka tulee reilun metrin hotellin seinän yli ja päädyssä on lasipohja. Kannattaa varata uimalasit mukaan niin pääsee kunnolla katsomaan sinänsä aikaa huimaavaa näkyä. Samassa kerroksessa on myös sauna ja kuntosali sekä baari josta on kyllä huikeat näkymät Helsingin ylle.

Huoneet olivat kooltaan perustasoa, mutta sisustus oli oikein viihtyisää. Oma huoneeni oli 14 -kerroksessa ja sieltä näkyi telakka-alueelle sekä Länsiterminaaliin. Tammikuinen Helsinki kevyessä vesisateessa ei ehkä ole erityisen kaunis, mutta siitä huolimatta mielellään istahti huoneen suuren ikkunan ääreen ja katseli vähän kauemmaksi. Huone kannattaa kyllä pyytää tässä hotellissa mahdollisimman ylhäältä! Huoneissa on vedenkeitin ja kahvia sekä teetä tarjolla.

Aamiainen oli erinomainen ja siinä oli kaikki tarvittavat elementit ja vähän ylimääräistäkäin. Mukava ja suomalaisessa hotellissa harvinaisempi lisä oli “munakastiski” josta sai tilata munakkaan makunsa mukaan.

Kokonaisuutena hotellikokemus asettui minusta Helsingin parhaimmistoon vaikka enhän minä toki kaikkia ole käynyt lähellekään. Tänne voisin ajatella tulevani vaimon kanssa viikonloppulomalle. Hienoista puitteista huolimatta tunnelma ei ollut liian hienosteleva. Kyseessähän ei olekaan mikään 5 -tähden eliittihotelli vaan tänne on ymmärtääkseni tarkoitus majoittaa ihan tavallisia tallaajia.

Yläkerran baarista avautuu laaja näkymä